DK Artikelkatalog

Samling af DK artikler

Øg produktiviteten på arbejdet med mindfullness

 

Mange danskere oplever hver evig eneste dag, at de er stressede på deres arbejde. De kan ikke koncentrere sig og har svært ved at få lavet noget fornuftigt, selvom de måske har fået en god nats søvn eller har spist fornuftigt fra morgenstunden af. Nogle gange så kan hverdagen bare være så fyldt med stress og problemer, at man ikke kan få det hele til at hænge sammen og så skader det altså arbejdsindsatsen, når man forsøger at udrette noget produktivt. I takt med at der kræves mere og mere af os og der er fuld fart på arbejdsmarkedet, så er der også flere, som vil blive ramt af denne stress og der er selvfølgelig behandlingsforløb, hvor man kan komme ovenpå, men hvordan fanger man egentlig denne omgang stress før den overhovedet træder i kraft? Når først man har stress, så kan det nemlig være svært at komme på rette fode igen og det er aldrig sjovt at skulle sygemelde sig fra sit arbejde. Der er dog metoder, hvorpå man kan forsøge at forebygge denne stress og sørge for, at man har en problemfri hverdag som overhovedet muligt. En af disse metoder kaldes for mindfullness og selvom det godt kan være svært at forklare, så kan det være ufatteligt effektivt, hvis man gerne vil have ro i sindet og overskud til at klare sig på en stressende arbejdsplads.

Hvordan praktiserer man mindfullness?

Mindfullness kan godt være et lidt abstract emne, men hvis man tager ordet i dennes bogstavelige betydning, så skal det altid betyde, at sindet er fuldt. Det er ikke på den måde, at man ikke har overskud, men at sindet derimod bliver fyldt med alle de sanseindtryk og følelser, som kommer ind i hovedet på dig. Når man praktiserer mindfullness, så handler det altså om, at man skal identificere disse følelser og fornemmelser og på den måde kan man vurdere, om man lægger for meget værdi på dem. Man tager tingene som de kommer og sørger i stedet for at leve i nuet. Det betyder f.eks., at man ikke bekymrer sig så meget, men blot accepterer ting som de er. Mindfullness er og bliver altså et meget abstrakt emne og der er derfor også mange fortolkninger på det, men hvis man skal koge det helt ned, så betyder det altså, at man prøver at overtage magten over sit eget hoved igen. Ofte er man drevet af vaner og mønstre, som man slet ikke lægger mærke til, men med mindfullness prøver man at tage et skridt tilbage og lige se på, hvordan det hele egentlig hænger sammen og om der er nogle skadelige mønstre iblandt. Der er ofte ting, som man kan gøre bedre.

Sådan kan mindfullness gavne dig

Grunden til, at denne type for behandling eller motion for hjernen er blevet så populær er, at den kan have en stor indflydelse på, hvordan du lever dit daglige liv. Mange lever nemlig i en hverdag fyldt med stress og jag og hvis ikke hovedet sidder på det rette sted, så kan man hurtigt blive overvundet af denne travle hverdag. Med mindfullness bliver man dog udstyret med nogle metoder og værktøjer, som man så kan bruge, når man skal færdes i denne hverdag, hvor alt ikke går efter planen hele tiden og der måske bliver råbt lidt fra chefens sidde og man pludselig ikke kan nå hjem eller har glemt noget. Hvis du har brug for noget, så du kan tackle de problemer de bliver kastet efter dig, men at din hjerne ikke lider overlast, så kan disse metoder og disse løsninger altså være lige noget for dig, selvom det kræver lidt tid at sætte sig ind i.

Updated: december 31, 2017 — 1:03 pm
DK Artikelkatalog © 2018 Frontier Theme