Godnat og sov godt – Accesories til soveværelset har stor betydning for din søvn.

Sover du godt?

Et stort antal danskere, har problemer i soveværelset. Her taler jeg ikke om de ægteskabelige problemer, men søvnproblemer.

Dine omgivelser har stor betydning for din søvn, senest har studier vist at blot en lille smule lys i soveværelset, kan medføre depression. Så det første du bør kigge på er gardinerne. Lukker de alt lys ude?
Det kan være en stor fordel, at anskaffe sig nogle mørklægnings gardiner.

Akustikken har også en hel del at sige, jo færre forstyrrelser i din søvn, jo bedre søvnkvalitet. Et Hovedgærde, kan være med til at dæmpe støj. Du kan læse mere om sengegærde her, eller se priser på sengegavl her.

Hvordan er dit sengeleje?

Har du en god seng, der passer til din kropstype?
Der er stor forskel på, hvilken seng vi hver især har brug for. En ting er vores vægt, i forhold til sengens affjedring. Noget andet er bredden, i forhold til hvor meget plads vi har behov for at bevæge os på. Sidst men ikke mindst, kan nogle have behov for, at kunne løfte hovedenden af sengen.

Sengen behøver ikke være dyr, for at passe til dig. Men der er en sammenhæng, mellem pris og kvalitet. De fleste billige senge, kommer kun med kort tids garanti.
Fjedrene i sengen, holder nemlig ikke for evigt. Det kan derfor være en fordel at ofre lidt mere, hvis du ikke vil skifte senge hver andet år.
Boksmadrasser i breden 140cm gange 200cm har en tildens, til at falde sammen på midten. Specielt hvis du sover alene, da du så vil rulle ind i midten. Midten er dårligere afstivet.

Hvordan er dit linned?

Der er kæmpe forskel på sengetøj. Der er også stor forskel på prisen. Men det kan godt betale sig, at ofre lidt ekstra på betrækket til dyne og hovedpude. Der er nemlig en grund til, at der findes allergi venligt sengetøj.

Din hovedpude, er under stort pres. Ydermere er det er punkt pres eller tryk, dette gør, at din hovedpude mister bæreevnen i løbet af 1 til 2 år. Du bør derfor skifte den regelmæssigt. Dynen holder ofte længere, og derfor kan det også svare sig at købe en god kvalitet. Silkedyner er gode temperatur regulatorer, de vejer ikke ret meget og er allergi venlige. Dun kan også gå an, men syntetiske dyner skal du holde dig fra. De egner sig kun som eventuelle gæstedyner, hvor de bruges til en enkelt overnatning fra tid til anden.

Renlighed.

Sørg for, at holde dit soveværelse rent. Støvsug gerne mere end en gang om ugen. Tør støv af lige så tit og luft ud dagligt. Planter kan være med til, at holde ilt niveauet oppe og der findes planter, der er ekstra gode til lige netop det.

Updated: juli 7, 2018 — 6:20 pm
DK Artikelkatalog © 2018 Frontier Theme